Αρχική

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γιόγκα του Γέλιου - Laughter Yoga



Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση.
Συνδυάζει απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα και τραγούδι! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία!
Στη Γιόγκα του Γέλιου, το γέλιο χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και όχι σαν συναίσθημα. Επειδή δεν στηρίζεται καθόλου στο μυαλό, η Γιόγκα του Γέλιου μας βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας κτλ. Σαν αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ, ή έστω και λόγο να γελάσουμε. 
Η Γιόγκα του Γέλιου βασίζεται στη φιλοσοφία «προσποιούμαι την ευτυχία». Ξεκινάμε να γελάμε προσποιητά και διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας και σύντομα το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό!
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο! Οι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να γελούν. Το γέλιο είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους. Ανεβάζει τη διάθεσή μας και έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
Πηγαίνοντας μερικές δεκαετίες πίσω, οι υγιείς ενήλικες γελούσαν κατά μέσο όρο 20 λεπτά την ημέρα ή και περισσότερο. Σήμερα ένας ενήλικας γελάει μονάχα 5 λεπτά την ημέρα ή ακόμη λιγότερο σε κάποιες χώρες. Αυτή είναι μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες του «μοντέρνου τρόπου ζωής».
Γυμναστείτε γελώντας! Όλοι ξέρουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Μισή ώρα γέλιου μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία. Επιπλέον, το γέλιο αποτελεί μία ήπια μορφή άσκησης. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.
Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα μας. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται και πολλά ακόμη. Η δυτική επιστήμη μόλις τώρα ξεκινά να ανακαλύπτει τα σπουδαία οφέλη του γέλιου.
Σε μια στιγμή έμπνευσης γεννήθηκε η Γιόγκα του Γέλιου. Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του γέλιου, εξασκώντας την Γιόγκα του Γέλιου σε κλαμπ γέλιου, στο χώρο εργασίας τους, ή ακόμη και μόνοι τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου