Αρχική

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Aποτρίχωση µε laser



Η αποτρίχωση µε laser είναι  η πλέον αξιόπιστη λύση για την αντιµετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
Επιπλέον, µε το laser µπορούν να δοθούν λύσεις και σε άλλα προβλήµατα, όπως λ.χ. οι δυσχρωμίες.
Το laser αποδίδει ενέργεια που απορροφάται από το θύλακα της τρίχας και στη συνέχεια µετατρέπεται σε θερµότητα. Η θερµότητα αυτή καταστρέφει την τρίχα. 
Αποτρίχωση μπορεί να γίνει σε όλα τα σηµεία του σώµατος και του προσώπου. Οι µαύρες τρίχες αποκρίνονται καλύτερα από τις ανοιχτόχρωµες. Όλες οι τρίχες που καταστρέφονται κατά τη διάρκεια µιας θεραπείας καταστρέφονται  µόνιµα. Υπάρχει, όµως, ένα ποσοστό τριχών που βρίσκεται σε φάση ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της πρώτης θεραπείας, το οποίο δε θα αποκριθεί. Γι’ αυτό σε κάποιες περιπτώσεις µπορεί να απαιτηθούν περισσότερες θεραπείες.
Η θεραπεία µε laser είναι πρακτικά ανώδυνη.
Μπορεί να παρατηρηθεί κάποιος ερεθισµός του δέρµατος, που ενδέχεται να διαρκέσει από µία ώρα µέχρι λίγα εικοσιτετράωρα. Επίσης, σπάνια παρατηρείται κάποιος υποχρωµατισµός ή υπέρχρωση του δέρµατος, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο αµέσως µετά τη θεραπεία.
Οι θεραπείες με laser μπορεί να είναι:
-υπερτρίχωσης προσώπου και σώµατος 
-ευρυαγγειών
-σύσφιγξης προσώπου και σώµατος
-χρωµατικών βλαβών (brown spots).
Η αποτελεσµατικότητα των θεραπειών κυµαίνεται σε ποσοστό 85% - 90%.
Οι θεραπείες γίνονται σε όλα τα σηµεία του σώµατος και του προσώπου κάθε 40 - 60 ηµέρες και ο αριθµός τους εξαρτάται από την περιοχή, την ποιότητα της τρίχας, τα ορµονικά προβλήµατα και το χρώµα του δέρµατος.
Έχοντας πλέον αποκτήσει µεγάλη πείρα στη θεραπεία της υπερτρίχωσης µε laser, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσµατα είναι καλύτερα:
-Σε περιοχές λιγότερο ορµονοεξαρτώµενες (π.χ. πόδια, µπικίνι, µασχάλες, χέρια).
-Σε περιοχές όπου προηγουµένως δεν έχει χρησιµοποιηθεί άλλη µέθοδος.
 
-Σε άτοµα που συνδυάζουν ανοιχτόχρωµη επιδερµίδα και σκούρα τριχοφυΐα.
 
-Όταν χρησιµοποιούνται υψηλά επίπεδα ενέργειας.
Στις περιπτώσεις αυτές έχει παρατηρηθεί µείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 80%.
Οι θεραπείες αυτές προσφέρουν νεανική όψη, αίσθηση ξεκούρασης και λάµψης στο πρόσωπο και επαναλαµβάνονται κάθε 15 ηµέρες για 5 φορές. Το αποτέλεσµά τους εξαρτάται από τον τύπο του δέρµατος, την ηλικία του ατόµου και γενικά τη φυσική του κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου