Αρχική

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κανέλα και μέλι



Το μέλι είναι πάντα φρέσκο, δεν θα χαλάσει  ποτέ, μόνο θα ζαχαρώσει.
Αν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό,  βράζουμε λίγο νερό, και τοποθετούμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει ρευστό.
Ποτέ δεν βράζουμε το μέλι και ποτέ δεν το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων, γιατί καταστρέφονται τα ένζυμά του.
Η σημερινή επιστήμη λέει ότι ακόμα κι αν το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί  στη σωστή δοσολογία, δεν βλάπτει τους διαβητικούς ασθενείς.
Κατάλογος των ασθενειών στις οποίες έχουν ευεργετικές επιδράσεις το μέλι και η κανέλα:
Καρδιαγγειακά νοσήματα:Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα, αλείψτε στο ψωμί και να το τρώτε τακτικά για πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη και προφυλάσσει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή. Στην Αμερική και τον Καναδά,  έχουν  διαπιστώσει με έρευνες ότι το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.
Αρθρίτιδα: Οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έκαναν αυτή τη θεραπεία στους ασθενείς με ένα μίγμα μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα με αρθρίτιδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλλαγμένοι από τον πόνο.
Ουρολοιμώξεις: Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Σκοτώνει τα μικρόβια στην κύστη.
Χοληστερίνη: Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας αναμιγνύεται σε 450ml νερό και αυτό το ρόφημα βρέθηκε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Εάν λαμβάνεται καθημερινά τρεις φορές την ημέρα, η χοληστερόλη επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.
Κρυολογήματα: Εκείνοι που πάσχουν από συχνά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1 / 4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτό θα θεραπεύσει τον βήχα, το κρυολόγημα, καθώς και την ιγμορίτιδα.
Στομαχόπονος: Το μέλι με την κανέλα θεραπεύει το πόνο στο στομάχι, αλλά και τα έλκη του στομάχου.
Μετεωρισμός: Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αποκαλύπτεται ότι αν το μέλι λαμβάνεται με λίγη κανέλα σε σκόνη, το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.
Ανοσοποιητικό σύστημα: Καθημερινή χρήση της κανέλας σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής κατανάλωση  του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων.
Πέψη: Η κανέλα σε σκόνη ανακατεμένη σε δύο κουταλιές της σούπας μέλι που λαμβάνεται πριν από το φαγητό ανακουφίζει από την οξύτητα το στομάχι και προάγει την πέψη.
Αντιγήρανση: Τσάι  με μέλι και κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουταλάκι κανέλα σε σκόνη και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα όπως το τσάι. Πίνετε 1 / 4 φλιτζανιού, τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Κρατά το δέρμα φρέσκο και απαλό και εμποδίζει τη γήρανση.
Ακμή: Αναμιγνύετε τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και τα κάνετε πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, η ακμή θα εξαφανιστεί.
Δερματικές λοιμώξεις: Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχήνες και σε όλες οι λοιμώξεις του δέρματος θα εξαφανιστούν.
Απώλεια βάρους: Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πίνετε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά ο ασθενής αδυνατίζει.
Καρκίνος: Πρόσφατη έρευνες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξαν ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών οφελούνται θεραπευτικά. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.
Κόπωση: Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού προάγουν την εγρήγορση και την ευελιξία.
Πηγή: World News, Καναδάς,17 Ιανουαρίου 1995







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου