Αρχική

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αλαζονεία



Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ...
Ζήνων ο Στωικός ή Κιτεύς, Κιτίο Κύπρου, 336 - 264 π.Χ. Ιδρυτής της Στωικής φιλοσοφίας.
Όποιος είναι αλαζόνας, υπερτιμά τον εαυτό του. Έχει την τάση να προβάλει και να αγαπά τον εαυτό του. Ο ατομισμός, η έπαρση, η υπεροψία είναι αποχρώσεις του αλαζόνα. Όλους τους άλλους τους θεωρεί κατώτερους, τους χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του και τους ταπεινώνει. Ειρωνεύεται τους πάντες και υποτιμά τους άλλους. Είναι εγωιστής και υπερόπτης, ατομικιστής κι έχει κακώς υπερβολική αυτοπεποίθηση.
Αν θέλετε να απαλλαχθείτε από την αλαζονεία αφιερώστε κάποιες ημέρες την εβδομάδα στον εθελοντισμό. Έτσι θα μάθετε να εμπιστεύεστε τους άλλους και να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας και τα ψυχικά σας αποθέματα.
Όμως η αυτοεκτίμηση και η θετική άποψη για το άτομό μας είναι χρήσιμη σε πολλούς τομείς της ζωής μας, όπως στον επαγγελματικό μας τομέα. Είμαστε αισιόδοξοι και επικεντρωνόμαστε στα θετικά σημεία του χαρακτήρα μας. Και αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο για βελτίωση.
Σε αυτή την χώρα καθένας που κουβαλάει κι ένα αξίωμα, είναι αλαζόνας, θεωρεί αυτονόητο ότι μπορεί να κάνει ότι του κατέβει, πως αυτή η έρμη χώρα είναι το τσιφλίκι του. 
Ας ασχοληθεί λοιπόν με τον εθελοντισμό, έτσι για αποθεραπεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου