Αρχική

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012 και διαφάνεια



Απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, οι οποίες θεωρούνται από τις κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών.
Τα παλαιά κοινοβουλευτικά κόμματα είναι γνωστά σε όλους. Έχουν την ιστορία τους, δυστυχώς βεβαρημένη και τα πρόσωπα είναι συγκεκριμένα, όπως και ο βίος τους, βεβαρημένος και αυτός. Για τους περισσότερους γνωρίζουμε την πολιτική διαδρομή τους, ξέρουμε την οικονομική τους θέση, έχουμε γνώμη, καλή ή κακή, για την προσωπικότητά τους, δυστυχώς για τους περισσότερους κακή. Και η κρίση μας είναι σε μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων προσδιορισμένη, δυστυχώς βεβαρημένη και αυτή,  λόγω της έκθεσης ή και της υπερέκθεσής τους στη δημοσιότητα.

Το αντίθετο συμβαίνει με τα καινούργια κόμματα. Υπάρχουν κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν γνωρίζουμε άλλον πέραν του αρχηγού ή του προέδρου. Η διαφάνεια για όλα τα μικρά κόμματα είναι επιβεβλημένη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιους ψηφίζει, από πού έρχονται και που θέλουν να μας πάνε. Εκλογές στα τυφλά δεν μπορούν να γίνουν...
Θα λέγαμε με βεβαιότητα ότι από τα μικρά κόμματα η Δημοκρατική Συμμαχία έχει τις καλύτερες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων, αλλά δυστυχώς και πάλι πολύ λίγοι είναι αυτοί που διαβάζουν τις θέσεις κομμάτων. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη για το μέλλον της χώρας είναι σαφής:
-“Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή. Ανήκει στην Ευρώπη και οφείλει να προσπαθήσει, να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης. Ισότιμο μέλος στις χώρες του ευρώ”.
Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε χθες και ο Κώστας Σμυρλής, αποχωρώντας από τη Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας συνδικαλισμού και πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σμυρλής σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας χρειάζεται συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο έχει η Δημοκρατική Συμμαχία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου