Αρχική

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έλλειψη ενέργειας


 
Η εργασία δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι η οκνηρία.
Ησίοδος
Έχετε νωχελική διάθεση και έλλειψη ενέργειας; Μην ανησυχείτε, γιατί συμβαίνει συχνά σε περιόδους έντονου στρες, όπως είναι αυτή που διανύουμε τώρα.
Κύριο χαρακτηριστικό του οκνηρού είναι η αδιαφορία και η νωχελική διάθεση, απέναντι σε κάθε κίνητρο που του παρουσιάζεται. Τίποτε δεν καταφέρνει να τον δραστηριοποιήσει και να του χαρίσει ενέργεια.
Η οκνηρία όμως πρέπει να καταπολεμηθεί, γιατί η νωθρότητα είναι σύζυγος του ύπνου, και η οκνηρία μητέρα της πείνας.  
-Κάθε πρωί που ξυπνάτε βάλτε έναν στόχο που θα πρέπει να πραγματοποιήσετε στη διάρκεια της ημέρας. Αυτός ο στόχος δεν χρειάζεται να είναι σπουδαίος, για παράδειγμα μπορεί να είναι η τακτοποίηση των εγγράφων που είναι στοιβαγμένα στο γραφείο σας. Ζήλος αντί οκνηρίας: να μην μπορείς ούτε στιγμή χωρίς να δημιουργείς…
-Κάντε check up, γιατί μπορεί να έχετε υποθυρεοειδισμό. Ο υποθυρεοειδισμός έχει σαν βασικό σύμπτωμα την υπερβολική κόπωση, την κακοδιαθεσία και την πνευματική νωθρότητα.
-Πίνετε κάθε πρωί έναν φυσικό χυμό εσπεριδοειδών ή φάτε 2 ακτινίδια που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και δίνουν επιπλέον στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια.
-Αν πάλι θεωρείτε ότι η οκνηρία σας είναι ένα δώρο στον οργανισμό σας για να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας, τότε απολαύστε το. Άλλωστε τώρα είναι και η πιο κατάλληλη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου