Αρχική

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

'Ερπητας των γεννητικών οργάνων



Οι ερευνητές εργάζονται για την ανακάλυψη φαρμάκων που μπορούν να παρέχουν τελικά πιο γρήγορα τη διάγνωση και την καλύτερη θεραπεία των επαναλαμβανόμενων υποτροπών του έρπητα των γεννητικών οργάνων.
Διάφορα εμβόλια ερευνώνται επί του παρόντος και υπάρχει η αίσθηση ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο σε 3-5 χρόνια. Τα εμβόλια θα λειτουργούν μόνο για την πρόληψη της λοίμωξης σε νέους ασθενείς. Όσοι έχουν ήδη την ασθένεια του απλού έρπητα δεν θα αποκτήσουν κατά πάσα πιθανότητα κανένα όφελος. Ορισμένα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί για την πρόληψη της εμφάνισης HSV, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν αξιοσημείωτες επιδράσεις. Αυτά είναι το εμβόλιο της ευλογιάς, της πολιομυελίτιδας και το Lupidon C εμβόλιο.

Καταπολέμηση του ιού του έρπητα με κόκκινα θαλάσσια φύκια.  Βοηθούν στη διατήρηση της αλκαλικότητας στο σώμα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα στην απώλεια βάρους και μείωση της χοληστερόλης και των λιπιδίων στο αίμα!
Το συμπλήρωμα με ελεύθερη μορφή λυσίνης έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικό στον έλεγχο του έρπητα σε συνδυασμό με μια δίαιτα πλούσια σε λυσίνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη. Μελέτες καλλιέργειας ιστών έχουν δείξει μια ευεργετική επίδραση στην αντιγραφή του ιού, όταν το αμινοξύ της αργινίνης υπερτερεί έναντι της λυσίνης. Το αντίθετο, δηλαδή η υπεροχή της λυσίνης έναντι της αργινίνης, καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ιών.
Η L-Λυσίνη φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας για τη μείωση του χρόνου εμφάνισης, της σοβαρότητας και της θεραπείας της υποτροπιάζουσας λοίμωξης από HSV.
Τρόφιμα είναι πλούσια σε λυσίνη και φτωχά σε περιεκτικότητα σε αργινίνη είναι: Ψάρια, κοτόπουλο, βοδινό, αρνί, γάλα, τυρί, φασόλια, μαγιά μπύρας, βλαστοί από τα φασόλια και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν περισσότερο λυσίνη από αργινίνη, εκτός από τα μπιζέλια. Η ζελατίνη, σοκολάτα, χαρουπιές, καρύδα, βρώμη, σιτάρι ολικής αλέσεως και λευκό αλεύρι, τα φιστίκια, σόγια καιτο  φύτρο σιταριού έχουν περισσότερο αργινίνη από ότι λυσίνη.
Το ποσό της λυσίνης που απαιτείται για τον έλεγχο του έρπητα ποικίλει από περίπτωση σε περίπτωση, αλλά μια τυπική δόση για την ύφεση είναι 500 mg ημερησίως και σε ενεργό έρπη  απαιτούνται 1 έως 6 g μεταξύ των γευμάτων για την επούλωση.
Περιποίηση του έρπητα γεννητικών οργάνων
Μερικοί γιατροί συστήνουν ζεστό ντους για να καθαρίσουν τη μολυσμένη περιοχή. Στη συνέχεια, σκουπίστε με μία πετσέτα απαλά και απλώστε την ειδική κρέμα ή λοτιόν. 
Φαρμακευτικές θεραπείες:
Υπάρχουν τρία χάπια που συνταγογραφούνται συχνά για τη θεραπεία του έρπητα: ακυκλοβίρη (Zovirax), φαμσικλοβίρη (Famvir), και βαλασικλοβίρη (Valtrex). Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπίζονται με ενδοφλέβια (IV) αντιικά φάρμακα.
Βιβλιογραφία
1. Kagan, Γ. Λυσίνη θεραπεία για απλού έρπητα, The Lancet, 1:137 26 Ιαν. 1974)
2. Griffith, RS, A Multicentered Μελέτη Λυσίνη θεραπεία του απλού έρπητα σε μόλυνση », Dermatologica 156: 257 με 267 (1978)
3. Griffith, RS, η επιτυχία της L-Λυσίνη θεραπεία σε Συχνές υποτροπιάζουσα λοίμωξη του απλού έρπητα, Dermatologica 175: 183 - 190 (1987)
4.
Olshevsky, Β., Becher, V. Ιολογίας, 1970, 40, 948.
5. Kaplan, AS, Shimano, H., Ben-Porat, T.
αυτόθι. p.90.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου