Αρχική

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Όμορφη νύχτα



Καθώς η ημέρα προχώρησε και ο ήλιος έγειρε κάτω απ' τον ορίζοντα ένα πέπλο σκιάς απλώθηκε, σπρώχνοντας το φως της ημέρας προς άλλους τόπους, μακρινούς. 
Και μετά, δειλά-δειλά, το ένα μετά το άλλο, φωτάκια σαν πυγολαμπίδες ξεπρόβαλαν. Και όταν το σκοτάδι πύκνωσε, τότε τα φώτα έγιναν περισ­σότερα, ... πολλά, ... αμέτρητα. 
Ένα σκοτεινό τοπίο διάστικτο από φώτα. Όπου υπάρχουν φώτα εκεί κατοικούν άνθρωποι. Όπου τα φώτα είναι λιγοστά εκεί μάλλον υπάρχει φτώχια. Όπου τα φώτα είναι πολλά και αργούν να σβήσουν εκεί υπάρχει ευημερία. Όταν τα φώτα γίνονται έντονα και κρατούν μέχρι τα χαράματα, τότε οι άνθρωποι γιορτάζουν...
Γενικά, οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη δεν βιάζονται να σβήσουν τα φώτα. Φαίνεται ότι τους αρέσει να αγρυπνούν... Ίσως από συνήθεια... Ίσως για να ολοκληρώσουν τις εργασίες της ημέρας... Ίσως για να εργαστούν έργα πονηρά, που δεν αντέχουν το φως της ημέρας... Αγρυπνούν και για να διασκεδάσουν...
Τόσα χρόνια στο σκοτάδι τα μάτια μας ατόνησαν και εύκολα θαμπωνόμαστε από τα φώτα της νύχτας.
Απολαύστε τη νύχτα...

FRANKREICH

BREMERHAVEN -  GERMANY

HAMBURGO - GERMANY

LA ÓPERA, SYDNEY - AUSTRALIA

BERLIN

BUDAPEST - HUNGARY

COLONIA GERMANY

BIG BEN, LONDON - ENGLAND

PRAGA – CZECH REPUBLIC - EUROPE

DRESDEN

SALZBURGO – AUSTRIA - EUROPE

LAS VEGAS

VENECIA - ITALIA

DRESDEN - GERMANY

EL MONTE SAN MICHEL

LA TORRE DEL PUENTE

Madeira island airport under the runway

Καθώς η χώρα μας, η χώρα που κάποτε έδωσε τα φώτα στην οικουμένη και κατάν­τησε να δανείζεται τα φώτα της δύσης, καθώς η πατρίδα μας βυθίζεται σταδιακά στο σκοτάδι, μήπως στραφούμε προς το «Φως το αληθινόν», το Φώς της «θεογνωσίας», την «Ανατολή των Ανατολών» τον προάγγελο της ανέσπερης ημέρας, όπου «νυξ ουκ έσται έτι, και ου χρεία... φωτός..., ότι Κύριος ο Θεός φωτιεί...» (Αποκ., κβ’ 5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου