Αρχική

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οικογένεια και παιδική παχυσαρκία






Στα προγράμματα θεραπείας για τα παχύσαρκα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν οι γονείς και οι κηδεμόνες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική ανακοίνωση από το American Heart Association.

Οι γονείς πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να επαινούν τα παιδιά.
Οι γονείς πρέπει να συμμετέχουν στα προγράμματα θεραπείας για τα παχύσαρκα παιδιά τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική ανακοίνωση.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι ενήλικες σε μια οικογένεια μπορεί να είναι οι πιο αποτελεσματικοί παράγοντες αλλαγής για να βοηθήσουν τα παχύσαρκα παιδιά να επιτύχουν και να διατηρήσουν έναν πιο υγιεινό βάρος. Για να γίνει αυτό, οι ενήλικες μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσουν τη συμπεριφορά τους και να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν κάποιες νέες στρατηγικές.

Στρατηγικές που βοηθούν περιλαμβάνουν:
  • Ως οικογένεια, να προσδιορίσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που θα πρέπει να αλλάξουν.
  • Να θέσουν στόχους για την παρακολούθηση της προόδου. Οι στόχοι θα πρέπει να ορίζονται με σαφήνεια, όπως η μείωση ή ο περιορισμός του χρόνου μπροστά στην τηλεόραση σε όχι περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα.
  • Το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να ενθαρρύνει τις πιο υγιεινές επιλογές. Για παράδειγμα, δεν πρέπει στο σπίτι να υπάρχουν πειρασμοί, όπως επιδόρπια με πολλές θερμίδες, ενώ πρέπει να υπάρχουν άφθονα φρούτα.
  • Οι γονείς θα πρέπει να επαινούν την πρόοδο των παιδιών τους.
  • Η τροφή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε ως ανταμοιβή ούτε ως τιμωρία.
  • Απαιτείται στενή παρακολούθηση της προόδου του παιδιού.
 Πηγή: American Heart Association Scientific Statement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου