Αρχική

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εγγραφή στην Ομάδα Υγείας PREDICT


PREDICT
"PREVENTION, EARLY DETECTION AND INDIVIDUALIZED CANCER THERAPY"
ΠΡΟΛΗΨΗ
, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της υγείας η έμφαση και το ενδιαφέρον δίνεται κυρίως στην ανάπτυξη θεραπειών για νοσήματα σε προχωρημένο στάδιο. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί διότι επενδύονται πολλά κεφάλαια και πρέπει οι επενδύσεις να είναι ανταποδοτικές. Η έμφαση όμως πρέπει να δοθεί σε ένα προγενέστερο στάδιο αυτό της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Μέσα σ’ ένα κλίμα διαφθοράς στον χώρο Υγείας έρχεται να δώσει μια σανίδα σωτηρίας η ομάδα  PREDICT.
PREDICT είναι τα αρχικά του Prevention, Early Detection, Individualized Cancer Therapy που σημαίνει Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση, Εξατομικευμένη Θεραπεία του Καρκίνου.
Η ομάδα δημιουργήθηκε από επαγγελματίες υγείας και μη, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, αλλά και όλων των ασθενειών  και αγωνίζεται για να καθοδηγήσει σωστά τον υγιή ή ασθενή, ώστε να προληφθούν οι ασθένειες, να  διαγνωσθούν σε πρώιμο στάδιο που η θεραπεία είναι εξασφαλισμένη στην πλειονότητα των περιπτώσεων και επίσης οι ασθενείς να λάβουν την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία, με πολλά σημαντικά οφέλη για τους ίδιους, για την οικογένειά τους αλλά και για την κοινωνία.
Όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, έτσι είναι και οι ασθένειες. Οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά σε συγκεκριμένες θεραπείες λόγω της μεταβλητότητας των γονιδίων τους και λόγω του ότι πολλές ασθένειες αναπτύσσονται σε γενετικώς διακριτούς υποτύπους που ποικίλλουν ως προς την κλινική τους πορεία και την πρόγνωση. Έτσι, δύο ασθενείς που φαινομενικά πάσχουν από την ίδια ασθένεια και υποβάλλονται στην ίδια φαρμακευτική αγωγή είναι δυνατόν να αντιδρούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο ένας ενδέχεται να ωφελείται πλήρως από την αγωγή, ενώ ο άλλος να εκδηλώνει ανεπιθύμητες ενέργειες ή να μην απολαμβάνει κανένα κλινικό όφελος.
Γι’ αυτό η ίδια αγωγή δεν ταιριάζει πάντα σε όλους. Κάθε ασθενής αναζητά την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αγωγή και σήμερα η επιστήμη βοηθά σε αυτό. Η αυξανόμενη γνώση των αιτιών και της εξέλιξης των ασθενειών σε μοριακό επίπεδο, μας προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκονται και θεραπεύονται οι ασθένειες. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε, όσο το δυνατόν, τη θεραπεία στις ανάγκες των ασθενών και όχι τους ασθενείς στις ανάγκες της θεραπείας. Η ιατρική καθίσταται ολοένα και περισσότερο εξατομικευμένη.
Μόνο με καινοτομίες
μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα η ποιότητα στη φροντίδα υγείας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με  ασφαλέστερα, πιο οικονομικά σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και φιλικότερα στη χρήση φάρμακα.
Στην ομάδα PREDICT συμμετέχουν ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας. Επίσης συνεργάτες  είναι πολλοί δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς  που έχουν ως αντικείμενο την υγεία αλλά και την κοινωνία γιατί η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Μεταξύ αυτών των φορέων είναι και σύλλογοι ή οργανώσεις με ενδιαφέρον για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία, όπως επίσης και φαρμακευτικές εταιρείες με προϊόντα που έχουν τον ίδιο σκοπό ή εταιρείες με εναλλακτικά προϊόντα, είδη διατροφής και βότανα. Τα είδη αυτά που βοηθούν τον ίδιο σκοπό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Φυσικά για τη διάδοση του κοινωνικού μας έργου συμμετέχουν Δήμοι, πολιτικοί φορείς, δημοσιογράφοι και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Όλοι οι πολίτες συμμετέχουν μαζί μας…Οι προσφορές σε θέματα υγείας είναι πολλές και επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι αλλά και συνάνθρωποι. Η συνεργασία με  αρμόδιους φορείς σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δεδομένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα και συμβάλλετε κι εσείς στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση κι εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, αλλά και όλων των ασθενειών.
Για εγγραφή πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο.
http://www.facebook.com/groups/196664494170/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου