Αρχική

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Φυσική αποκατάσταση στον καρκίνο



Οι στόχοι της αποκατάστασης στον καρκίνο μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με το στάδιο, την εξέλιξη, την πρόγνωση και τη γενική κατάσταση του ατόμου σε:
  • Προληπτικούς όταν οι επιπλοκές της κακοήθειας ή της θεραπείας μπορούν να προβλεφθούν και να προληφθούν με τις κατάλληλες οδηγίες και τη θεραπεία όπως σε παραμορφώσεις και έλκη κατακλίσεως.
  • Τονωτικούς όταν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες κίνησης με τις κατάλληλες θεραπείες και να ελαχιστοποιήσουμε κάθε υπολειμματική ανεπάρκεια.
  • Υποστηρικτικούς όταν οι καθημερινές θεραπείες βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και διατηρούν την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών και επιτρέπουν να παραμένει το ηθικό ψηλά και να υπάρχει αίσθηση αυτοεκτίμησης παρά την εξέλιξη της νόσου.
  • Ανακουφιστικούς όταν προλαμβάνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της ελλιπούς διατροφής, τις επιπλοκές του κλινοστατισμού, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα εντέρου και ούρησης και αντιμετωπίζουν τις επιπλοκές της νόσου ή της θεραπείας (π.χ. λεμφοίδημα)
ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Καλαμάτας
Β΄ Πάροδος Αρτέμιδος
Τ.Κ.: 24 100 Καλαμάτα
Τηλ. Κέντρο: 27210 447000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου