Αρχική

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Φυσικό εκχύλισμα θύμου αδένα



Το Thymusextrakt είναι θεραπεία με παράγοντες του θύμου αδένα (thymosins). 
Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει το ανοσοποιητικό σύστημα, για να αποκρούει τις ασθένειες. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ καλά οργανωμένο και αποτελείται από διαφορετικά, εξειδικευμένα κύτταρα του αίματος. Το όλο σύστημα προσπαθεί να εξολοθρεύσει τα μικρόβια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 Η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά το γήρας είναι μια φυσική εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ο θύμος αδένας φτάνει στο πλήρες δυναμικό του. Στη συνέχεια μειώνεται συνεχώς η παραγωγή κυττάρων κι έτσι η άμυνα του οργανισμού.  Στην ηλικία των 50 ετών,  μόνο το 20% του ποσού παραγόντων θύμου παράγεται σε σχέση με την εφηβεία. Μέχρι την 70η ηλικία ο θύμος αδένας έχει σταματήσει να λειτουργεί.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι πολλοί σε αυτή την ηλικία υποφέρουν από λοιμώξεις και είναι  αδύναμοι και εύθραυστοι, πάσχουν από χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων, παθαίνουν έκζεμα πιο συχνά και αυξάνονται οι βλάβες από την ακτινοβολία UVA του ήλιου.
Το εκχύλισμα του θύμου  χορηγείται ενδοφλεβίως, υποδορίως ή ενδομυϊκώς και από το στόμα, ως ενισχυτικό  του ανοσοποιητικού συστήματος και αποτελείται από φωσφολιπίδια που είναι τα δομικά στοιχεία των κυτταρικών μεμβρανών και των μιτοχονδρίων.
Τα φωσφολιπίδια είναι αμφίφιλα λιπίδια που η  διαλυτότητά τους στο νερό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα υπολείμματα υδρογονανθράκων που έχουν στην πλειοψηφία τους τα  λιπίδια ayt;a. Ο οργανισμός τα χρησιμοποιεί κυρίως ως δομικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών, για την αποθήκευση ενέργειας ή ως σηματοδοτικά μόρια. Τα plasmalogens φωσφολιπίδια έχουν τόσο υδρόφιλες και υδρόφοβες περιοχές και αντιπροσωπεύουν το 50% των φωσφολιπιδίων της καρδιάς. 10% από αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα μόρια στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά επίσης υπάρχουν στον καρδιακό μυ και τους σκελετικούς μύες. Η λειτουργία τους δεν είναι γνωστή. 
Με τον εργαστηριακό έλεγχο θα διαπιστωθεί η κατάσταση του ανοσοποιητικού. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες ενδείξεις:
·        - Γρήγορη κόπωση και η αδυναμία
·        - Ευαισθησία σε λοιμώξεις και παρατεταμένη διάρκειά τους
·        - Κακή επούλωση των πληγών
Ο θύμος αδένας είναι ένας μικρός αδένας πίσω από το στέρνο. Ήδη κατά τη γέννηση παράγονται εκεί ειδικά συστατικά (πεπτίδια του θύμου αδένα). Αυτά τα πεπτίδια του θύμου αδένα (ή thymosins) ελέγχουν την λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Ενδιαφέρον για το εκχύλλισμα θύμου αδένα υπήρξε όταν παρατηρήθηκε ότι η αφαίρεσή του σε νεαρά άτομα οδηγούσε σε καθυστέρηση της ανάπτυξης, απώλεια βάρους, επιδείνωση της υγείας και θάνατο. Η αντικατάσταση των παραγόντων του θύμου αδένα βελτίωνε την κατάσταση.
Ο θύμος αδένας είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα Τ-λεμφοκύτταρα που παράγουν από το Τ-Thymus είναι τα «κύτταρα μνήμης» που παράγουν αντισώματα. Στους ενήλικες ο θύμος αδένας συρρικνώνεται λόγω έλλειψης βιταμινών και μετάλλων, πίεσης, ακτινοβολίας, βαρέων μετάλλων και τη λήψη κορτιζόνης. Έτσι ελαττώνεται η άμυνα και προκαλούνται ασθένειες.
Το Thymusextrakt είναι κατάλληλο για:
-Χρόνιες ασθένειες όπως ρευματοπάθειες, άσθμα και καρκίνο
-Γενική αδυναμία και ευπάθεια σε ασθένειες
-Πρόωρη γήρανση, αρτηριοσκλήρυνση και ανικανότητα
-Σκλήρυνση κατά πλάκας, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, νόσο του Crohn
-Άλλες αυτοάνοσες ασθένειες
-Αποδυνάμωση μετά από χειρουργείο, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία
-Παρατεταμένη λήψη αντιβιοτικών
Η θεραπεία μεThymusextrakt γίνεται συνήθως στη μονάδα βραχείας νοσηλείας. Η "κλασική θεραπεία με εκχύλισμα θύμου" αποτελείται από 10 έως 15 ενέσεις, σε μια περίοδο 2 - 5 εβδομάδες, 2 φορές τον χρόνο.  Ορισμένες χρόνιες ασθένειες μπορεί να αντιμετωπισθούν με πρόσθετες δόσεις (1 - 3 μήνες - 2 φορές την εβδομάδα για 2 χρόνια).
Καλύτερα αποτελέσματα έχουν τα φρέσκα εκχυλίσματα θύμου από τα μοσχάρια. Παρασκευάζονται στο Μόναχο και τη Νέα Υόρκη. Με μια ειδική μέθοδο αφαιρούνται οι πρωτεΐνες υψηλού μοριακού βάρους που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
Η δραστική ουσία είναι πεπτίδια του θύμου  παρόμοια με εκείνα που παράγει ο θύμος αδένας .  Μόνο περιστασιακά εμφανίζονται ερυθρότητα ή κνησμός στο σημείο της ένεσης, oi οποίew συνήθως υποχωρούν χωρίς θεραπεία.
Τα δισκία THX  περιέχουν γνήσια εκχυλίσματα θύμου με τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και προβιοτικά. Συγκεκριμένα περιέχουν: Συμπυκνωμένο εκχύλισμα Thymus equiv. 250 mg, Βιταμίνη Β6 6 mg, Βιταμίνη Ε 50 mg, 50 mg βιταμίνη C, βιταμίνη Β12 10 mcg, φυσικές γεύσεις και αρώματα που προέρχονται από Echinacea, Crataegus, Thuja και Viscum. Περίπου το 10% είναι Ινουλίνη (ολιγοφρουκτόζη) δηλαδή προβιοτικές ίνες που διεγείρουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στο έντερο για να διατηρήσουν μια υγιή εντερική χλωρίδα. 
Η δοσολογία είναι 2-3 δισκία την ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου