Αρχική

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αντί-στρες εναλλακτικές θεραπείες



Το άγχος και η νευρικότητα μας κυριεύει καθημερινά λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουμε, αλλά και λόγω του νέου τρόπου ζωής. Οι εναλλακτικές θεραπείες βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους, της αϋπνίας και των προβλημάτων του νευρικού συστήματος.
Αντί-στρες θεραπεία με αιθέρια έλαια
Η αρωματοθεραπεία αναμφισβήτητα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος.
Τα πιο αποτελεσματικά έλαια είναι το ιλάνγκ-ιλάνγκ, το νέρολι και η λεβάντα.
Το κόλπο για να αντιμετωπίζετε το στρες είναι πολύ καλό. Αναμιγνύετε τα 3 έλαια δηλαδή ιλάνγκ-ιλάνγκ, το νέρολι και η λεβάντα και βάζετε 10 σταγόνες από το μίγμα σε ένα μαντήλι που βάζετε στην τσέπη ή την τσάντα και κάθε φορά που σας στρεσσάρουν το μυρίζετε.
Αντί-στρες θεραπεία με βότανα
Υπάρχουν αρκετά βότανα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο νευρικό σύστημα και ανακουφίζουν από το άγχος. Η πασιφλόρα, η βαλεριάνα και το μελισσόχορτο είναι τα πιο διαδεδομένα. Βάζετε 10 γραμμάρια πασιφλόρα ή μελισσόχορτο ή βαλεριάνα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνετε για 15 λεπτά και μετά το σουρώνετε. Πίνετε ένα ποτήρι το πρωί κι ένα το βράδυ και καταπολεμάτε το άγχος και τη νευρικότητα.
Αντί-στρες θεραπεία με ομοιοπαθητική
Σε οξείες καταστάσεις άγχους η ομοιοπαθητική μπορεί να γίνει πολύ ωφέλιμη. Μερικά ομοιοπαθητικά φάρμακα που βοηθούν είναι το argentums nitricum, το aconite, το arsenicum album, το ignatia και το starhysagria.

by PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου