Αρχική

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Χειρουργική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη


Η βαριατρική χειρουργική που προέρχεται από την ελληνική λέξη βάρος αναφέρεται σε επεμβάσεις που απευθύνονται σε υπέρβαρους ανθρώπους. Σε όλες τις δυτικές χώρες αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των υπέρβαρων ανθρώπων και σε κάποιες από αυτές φτάνει το 80%. Αλλιώς η βαριατρική χειρουργική αναφέρεται ως χειρουργική της παχυσαρκίας.
Η χολοπαγκρεατική παράκαμψη και το γαστρικό –by pass δείχνουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, συνδυαζόμενες φυσικά με την κατάλληλη διατροφή.
Η χολοπαγκρεατική παράκαμψη συγκεκριμένα θεωρείται το μέλλον για την  αντιμετώπιση  του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η μέθοδος αυτή είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές περιπτώσεις, όπως η οικογενής υπερχοληστεριναιμία, που ευθύνεται για το θάνατο του ασθενή, σε περίπου 15 έτη από τη διάγνωσή της.  Με τη χολοπαγκρεατική παράκαμψη υπάρχει η δυνατότητα σταθερποίησης της χοληστερόλης .
Η χολοπαγκρεατική παράκαμψη χρησιμοποιείται και σε υπέρβαρους ασθενείς.
Όσο για το Σακχαρώδη Διαβήτη, από τη στιγμή που ένας ασθενής δεν πειθαρχεί στη φαρμακευτική θεραπεία, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η χειρουργική, γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος.

PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου