Αρχική

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοποριακή τεχνική στην εξωσωματική γονιμοποίηση


Βελτίωση της ποιότητας των εμβρύων και σημαντικό ποσοστό μείωσης των αποβολών επιτυγχάνει η νέα τεχνική IMSI (ενδοκυτταροπλασματική ένεση μορφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων).
Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική αναπτύχθηκε πρόσφατα στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) κι έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα ενδοκυτταροπλασματική ένεση σπερματοζωαρίου (ICSI).
Η τεχνική αυτή έχει δοκιμαστεί σε σπερματοζωάρια ανδρών που έχουν σοβαρές ανωμαλίες και σε περιπτώσεις καθ’ έξιν αποβολών, όπως και σε επαναλαμβανόμενες μη επιτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Πρόκειται για μια πραγματικού χρόνου τεχνική όπου τα σπερματοζωάρια επιλέγονται προ της ενέσεως τους στο ωάριο (ICSI). Με τη βοήθεια ενός ανεστραμμένου μικροσκοπίου παρέχεται πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μεγέθυνσης των σπερματοζωαρίων (περίπου 6.000 φορές) από εκείνο που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στα εργαστήρια αναπαραγωγής (200 φορές) για τη μέθοδο  ICSI, προκειμένου να μπορούν να εξετάζουν την εσωτερική μορφολογία των σπερματοζωαρίων. Με τον τρόπο αυτό, αυτό, αποφεύγεται η επιλογή εκείνου του σπερματοζωαρίου που παρουσιάζει ανωμαλίες στο εσωτερικό επίπεδο και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της θεραπείας. Με την επιλογή του μορφολογικά φυσιολογικά σπερματοζωαρίου ελέγχεται και η βιοχημεία αυτού, που υποδεικνύει την ωρίμανσή του.

Πηγή: εις υγείαν
PREDICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου