Αρχική

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η επιστημονική πρόταση για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων…





Θα τρελαθούμε στο τέλος. Το E. Coli, οι διοξίνες στα πουλερικά, η επιδημία των τρελών αγελάδων … Ομάδα επιστημόνων έχει πρόταση για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων… Η λύση είναι η ακτινοβόληση των τροφών που ήδη έχει λάβει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  (Π.Ο.Υ.) και από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Κάποιοι φοβούνται ότι με τον τρόπο αυτό τα τρόφιμα θα γίνουν ραδιενεργά, αφού θα εκτεθούν σε ακτίνες γ, ακτίνες Χ ή δέσμες ηλεκτρονίων. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί κάτι τέτοιο δεν ισχύει…Υπάρχει  από τη μια μεριά το μεγάλο όφελος ότι η ακτινοβόληση των τροφίμων σκοτώνει επιβλαβή βακτήρια και γενικά μικροοργανισμούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και από την άλλη το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλα τα τρόφιμα. Επίσης δεν καταστρέφει τα σπόρια των βακτηριδίων που είναι επικίνδυνα. Και ενώ παγκοσμίως σε περισσότερες από 41 χώρες έχει εγκριθεί η ακτινοβόληση για περίπου 60 τρόφιμα, στην Ευρώπη η μέθοδος δεν χρησιμοποιείται ακόμη…
Πηγή
http://www.fda.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου