Αρχική

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Συσκευή με υπερήχους ενώνει σπασμένα οστά…

 
Σπάσατε το πόδι σας και δεν μπορεί το οστό να συγκολληθεί με νάρθηκα και χωρίς χειρουργείο… Μην ανησυχείτε καθόλου…. Η φορητή συσκευή Exogen Ultrasound Bone Healing System θα ενώσει το σπασμένα οστό. Η συσκευή αυτή έχει μέγεθος κινητού τηλεφώνου, λειτουργεί με μπαταρία και εκπέμπει ηχητικά κύματα χαμηλής έντασης που περνούν από το δέρμα στο κάταγμα. Οι ώσεις των κυμάτων διεγείρουν το οστό να παράγει την μορφογενετική πρωτεΐνη, για να γίνει αποκατάσταση. Η συσκευή πρέπει να χρησιμοποιείται 20 λεπτά την ημέρα, για 6 εβδομάδες, ώστε να φανούν τα αποτελέσματα στην ακτινογραφία. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, δεν έχει παρενέργειες και οι κλινικές μελέτες δείχνουν 86% επιτυχία της συσκευής αυτής. Ο περιορισμός για τη χρήση της συσκευής αυτής είναι το κενό πάνω από 2,54 εκατοστά στο κάταγμα και τότε απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Βιβλιογραφία
  1. Heckman JD, Ryaby JP, McCabe J, Frey JJ, Kilcoyne RF. Acceleration of tibial fracture–healing by non–invasive, low–intensity pulsed ultrasound. J Bone Joint Surg Am. 1994;76:26–34.
  2. Highest rate of healing reported among studies in pre–market approval submissions to FDA. See EXOGEN — PMA 900009, Supplement — 02/23/2000.
  3. AIS’s Directory of Healthplans: 2010, Atlantic Information Services, www.AIShealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου