Αρχική

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Λοιμώξεις του καλοκαιριού…

 Το καλοκαίρι είναι όμορφο, αλλά μαζί με τον ήλιο, τη θάλασσα, την εξοχή, τον καθαρό αέρα, τη χαρά και την ανεμελιά μπορεί να μας φέρει και λοιμώξεις…


ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Η εφίδρωση και οι κακές συνήθειες αυξάνουν την συχνότητα των φλεγμονών του δέρματος. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία γι’ αυτό :
Φορέστε βαμβακερά, δροσερά και άνετα ρούχα που ελαττώνουν την εφίδρωση
Αποφεύγετε τα φθηνά καθαριστικά των ξενοδοχείων
Τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής στην παραλία
Προσέχετε όταν κάνετε αποτρίχωση ή ξυρίζεστε


ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
Η  καλή συντήρηση των κλιματιστικών μπορεί να προλάβουν αναπνευστικές και μυκητιασικές λοιμώξεις του αναπνευστικού αλλά και σοβαρότερων λοιμωδών νοσημάτων όπως της νόσου των λεγεωναρίων, της φυματίωσης κ.α.



ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
Η επαρκής πρόσληψη νερού και η κοινωνική υγιεινή βοηθάει στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού που προκαλούνται λόγω της αφυδάτωσης, της χρήσης τοπικών αντισυλληπτικών (σπερματοκτόνα, διαφράγματα), της κακής υγιεινής και της έκθεσης σε μολυσμένα νερά.



ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Τα αφροδίσια νοσήματα σύμφωνα με τις μελέτες αυξάνουν το καλοκαίρι, λόγω της μη χρήσης προφυλακτικού και λόγω των σεξουαλικών επαφών υψηλού κινδύνου. Ακόμη κι αν ο άλλος πιστεύετε ότι είναι απόλυτα υγιής φορέστε προφυλακτικό, ουρήστε και πλυθείτε καλά μετά την σεξουαλική επαφή και αποφύγετε τους περαστικούς συντρόφους.



ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
Αποφεύγετε να κολυμπάτε σε ακάθαρτα νερά ή σε κακώς συντηρημένες υποδομές ξενοδοχείων (πισίνες) γιατί οι λοιμώξεις ωτίτιδα, γαστρεντερίτιδα, μολύνσεις τραυμάτων, μολύνσεις οφθαλμών, μολύνσεις ουροποιογεννητικού και αναπνευστικού συστήματος παραμονεύουν.



ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ
Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα τις συχνές τροφικές δηλητηριάσεις. Τα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνουν:
Καλό πλύσιμο χεριών και τροφίμων. Μαγειρέψτε τα τρόφιμα σε υψηλή θερμοκρασία και καταναλώστε τα άμεσα, αλλιώς βάλτε τα αμέσως στο ψυγείο.
Προστατέψτε τα τρόφιμα από μύγες και άλλα έντομα. Τα σκεύη που χρησιμοποιούνται να πλένονται καλά με καυτό νερό. Πλύντε καλά και τους πάγκους και τα τραπέζια της κουζίνας, μετά την κοπή και την επεξεργασία των τροφίμων.
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά σκεύη για ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα.
Μην αγοράζετε τρόφιμα, ποτά ή νερό από πλανόδιους πωλητές και να μην τρώτε αναποφλοίωτα φρούτα που δεν έχουν πλυθεί καλά
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΕΙΣ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου